Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، میثم لطیفی صبح امروز (سه‌شنبه ۲۴ خرداد ماه) در صحن علنی مجلس توضیحاتی درباره شرایط فعلی جمع‌آوری اطلاعات و داده‌های کشور و یکپارچه‌سازی سامانه‌ها ارائه داد و گفت: امروز حلقه مفقوده حکمرانی کشور «داده» است. ما داده و اطلاعات کافی برای اداره کشور در برخی بخش‌ها را طی سال‌های گذشته نداشته‌ایم و این موضوع باعث شده برای تصمیم‌گیری، دقت و کیفیت لازم را نداشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما نیازمند داده‌های جامع، سطحی و عمیق هستیم.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده که خوداظهاری در جمع‌آوری داده‌ها با خطاهایی مواجه است که امکان بهره‌مندی از داده‌ها در اداره کشور را به ما نمی‌دهد بنابراین ۲۰ سال قبل موضوع دولت الکترونیک و پس از آن حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی دولت در دستور کار قرار گرفت.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور افزود: یکی از مأموریت‌های اصلی ما در دولت سیزدهم موضوع حکمرانی الکترونیک و دولت هوشمند است البته درباره اینکه چرا اهداف این حوزه محقق نشده، دلایل متعدد فنی، فرهنگی و نهادی وجود دارد.

لطیفی گفت: در حوزه نهادی حکمرانی الکترونیک با تعدد نهادهای مجری و تصمیم‌گیر در عرصه حکمرانی الکترونیک مواجه هستیم؛ تعددی که گاهی مسئولیت بخش‌های مختلف را مبهم می‌کند و ما نمی‌دانیم از چه کسی باید سوال بپرسیم.

وی تأکید کرد: تعدد شوراها، کمیسیون‌ها و دستگاه‌های اجرایی در این موضوع یکی از مشکلاتی است که از نمایندگان می‌خواهیم انسجام لازم را درباره آن ایجاد کنند.

لطیفی در رابطه با عوامل فرهنگی عدم تحقق حکمرانی الکترونیک اظهار کرد: فرهنگ میل به محرمانه‌سازی اطلاعات باعث شده داده‌ها در پستوی ادارات باقی بماند و ما برای حکمرانی گاهی‌اوقات اطلاعات را به صورت بخشی داریم اما این اطلاعات جامع و یکپارچه نیستند تا بتوانیم به آنها در تصمیم‌گیری‌ها استناد کنیم.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور اضافه کرد: موضوع دیگر، فرهنگ مالکیت داده‌ها است. گاهی وقتی از برخی دستگاه‌های اجرایی می‌خواهیم اطلاعات خود را در اختیار ما بگذارند، احساس مالکیت به داده‌ها دارند درحالی‌که داده یک سرمایه ملی و جزئی از اموال عمومی است.

وی تأکید کرد: داده‌های ملی باید در خدمت تصمیم‌گیری‌های ملی قرار گیرد که این موضوع نیز باعث شده گاهی‌اوقات با مشکلاتی مواجه باشیم.

لطیفی با بیان اینکه فرهنگ بی‌اعتمادی و نفی دیگران، آسیب دیگری در حوزه حکمرانی الکترونیک است، عنوان کرد: تعداد زیادی از سامانه‌ها و دستگاه‌ها ایجاد شده که اطلاعات آنها به جهت بی‌اعتمادی به یکدیگر، یکپارچه و منسجم نمی‌شود البته تصمیماتی گرفته شده و مجموعه‌هایی برای تبادل داده‌ها و اطلاعات در دولت ایجاد شده و دولت سیزدهم نیز در جلسات متعدد یکپارچه‌سازی داده‌ها در سامانه‌های مختلف را پیگیری می‌کند تا بتوان از اطلاعات منسجم در جهت تصمیم‌گیری‌های مهم استفاده کرد.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم سعی کردیم سامانه‌ها را یکپارچه کنیم و تأکید داشتیم که نیازمند ساماندهی سامانه‌های اداره کشور هستیم. ما دچار تعدد سامانه‌ها هستیم درحالی‌که دنیا به سمت الگوی پنجره واحد خدمت در حال حرکت است. خوشبختانه در بودجه ۱۴۰۱ به موضوع توجه شده و اکنون نیز همکاری‌های لازم با وزارت ارتباطات در حال انجام است.

وی تصریح کرد: یکی از عرصه‌های مهم در حکمرانی، خدمت دولت به دولت و همچنین خدمت دولت به کارکنان در عرصه مدیریت منابع انسانی و سرمایه انسانی است. امروز در حال یکپارچه‌سازی ۹ سامانه هستیم تا با انسجام داده‌های آنها، تصمیمات دقیق، جامع و متناسب با نیاز عرصه اداری کشور اتخاذ کنیم.

لطیفی با اشاره به اینکه پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری معروف به «پاکنا» از حیث انسجام داده‌ها ایجاد شده است، گفت: در ۹ ماه گذشته با تلاش همکاران در سازمان اداری و استخدامی کشور و با استفاده از دانش فنی متخصصان حوزه فناوری اطلاعات و همراهی نهادها و سازمان‌های مربوطه، این موضوع مهم را برای تسریع انسجام داده‌های موجود پیگیری کرده‌ایم. تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد کل کارکنان دولت که اطلاعات آنها در پاکنا ثبت شده، ۲ میلیون و ۱۶۴ هزار و ۵۶۶ نفر بوده است. اطلاعات برخی شرکت‌ها و مؤسسات به علت عدم کسب مجوز استخدامی در سامانه پاکنا ثبت نشده است.

وی ادامه داد: از تعداد کل افراد ثبت شده، یک میلیون و ۴۲۹ هزار و ۷۸۰ نفر کارمند رسمی دولت، ۳۰۲ هزار و ۲۴۲ نفر کارمند پیمانی دولت و ۲۲۱ هزار و ۲۱۷ نفر قراردادی هستند.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در پایان خاطرنشان کرد: امید است با یکپارچه‌سازی نظام اداره کشور در حوزه اطلاعات با همکاری و همیاری نمایندگان، قوه مجریه و سایر نهادها روند را تسریع کنیم و در آینده تصمیمات مبتنی بر داده‌های به روز و ثبت‌محور اتخاذ شود.

کد خبر 5513959

منبع: مهر

کلیدواژه: میثم لطیفی سازمان امور استخدامی و اداری مجلس شورای اسلامی طرح قانون یکپارچه سازی داده ها و اطلاعات ملی مجلس شورای اسلامی ایران حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی حسین امیرعبداللهیان جمهوری اسلامی ایران ونزوئلا محمد باقر قالیباف نیکلاس مادورو صحن مجلس حسین امیر عبداللهیان آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان انرژی اتمی هیئت دولت ایالات متحده امریکا رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور حکمرانی الکترونیک یکپارچه سازی تصمیم گیری اداره کشور سامانه ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۸۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلافروشان، معترضان همیشگی شفافیت

یک اقتصاددان با اشاره به نقش سامانه جامع تجارت در ایجاد شفافیت در ساختار اقتصادی ایران، درباره مخالفت طلافروشان در ثبت دارایی خود در این سامانه گفت: اعضای این صنف همواره نسبت به بستر‌هایی که منجر به ایجاد شفافیت می‌شوند، معترض‌اند.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز-سعید ترکاشوند؛ «مرتضی افقه» اقتصاددان در گفتگو با بازارنیوز پیرامون مخالفت طلافروشان برای ثبت دارایی‌های خود در سامانه جامع تجارت ایران اظهار کرد: اعضای این صنف همیشه نسبت به پرداخت مالیات و ایجاد شفافیت اعتراض دارند. به عنوان مثال، چند سال پیش که موضوع مالیات بر ارزش افزوده مطرح شده بود، آنها نسبت به اجرای این سیاست مقاومت کردند. در آن برهه زمانی طلافروشان با پیش‌برد چنین رویکردی، دولت را مجبور کردند که اخذ مالیات بر ارزش افزوده را به تعویق بیندازد.


این اقتصاددان با بیان اینکه سامانه جامع تجارت به دنبال ایجاد شفافیت در دارایی طلافروشان است، گفت: این امر اتفاق بسیاری خوبی خواهد بود، اما دولت برای تحقق آن باید اقداماتی را به کار ببرد که از طریق آن بتواند اعتماد اعضای این صنف را به خود جلب کند.


وی همچنین با اشاره به عملکرد سامانه مودیان گفت: فلسفه راه اندازی این سامانه شفاف سازی درآمد تمامی مشاغل به ویژه شاغلان کسب و کار‌های های خاص است. اتصال دستگاه‌های کارت‌خوان به سامانه مودیان در نهایت منجر به شفاف سازی فضای اقتصادی کشور می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: شفاف سازی فضای اقتصادی کشور به ضرر کسانی خواهد بود که فعالیت زیرزمینی دارند، بنابراین، طلافروشانی که می‌خواهند در فضای سالم و یا شفاف به فعالیت بپردازند، با اتصال داده‌های خود به سامانه‌هایی همچون مودیان و یا جامع تجارت هیچ مخالفتی نخواهند داشت. اعضای این صنف همواره نسبت به عملکرد بستر‌هایی که منجر به ایجاد شفافیت می‌شود، معترض‌اند.


افقه در پایان تصریح کرد: استفاده از سامانه‌های نوین یک اقدام قابل قبول و در عین حال منطقی برای هوشمندسازی روند مالیات ستانی از افراد محسوب می‌شود؛ لذا، نیاز است که در این باره تعامل مثبتی میان دولت و اصناف صورت بگیرد تا سیاست‌هایی که منجر به افزایش شفافیت اقتصاد ایران می‌شود بدون هیچ مشکلی به مرحله اجرا برسد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: طلا فروشان ، سامانه جامع تجارت ، شفافیت ، مرتضی افقه ، شفافیت اقتصادی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAN

دیگر خبرها

  • گسترش حجاب در جامعه نیازمند همکاری دیگر نهادها است
  • تسهیلات جدید مالیاتی برای طلافروشان
  • بخشنامه جدید وزارت صمت برای طلافروشان
  • تسهیلات جدید مالیاتی برای طلافروشان + سند
  • طلافروشان، معترضان همیشگی شفافیت
  • کشف رمز از جنگ زرگری | چرا طلا فروشان، کرکره‌ شان را پایین کشیده‌ اند؟
  • تفاوت ثبت اطلاعات توسط صنف طلافروشان با سایر اصناف در سامانه جامع تجارت
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!