Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی با قطعی سامانه‌ مواجه می‌شوید و نمی‌دانید این سامانه چند دقیقه یا چند ساعت دیگر درست خواهد شد، اینجاست که عطای حق بیمه‌های پرداختی را به لقای آن می‌بخشید و قیمت داروها رو به صورت آزاد حساب می کنید. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مرکز پژوهشی «بتا» هفته گذشت اعلام کرد که بیش از 25 هزار توییت و 20 هزار پست اینستاگرام درباره مشکلات مربوط به دارو و داروخانه‌ها منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از 90 درصد این محتوا دارای بار احساسی منفی از جمله خشم و اندوه است. خشم و اندوهی که در کنار مشکلات اقتصادی و گسترش کرونا  اعصاب و روان ایرانیان را به بازی گرفته است. اما ریشه این مشکلات چیست؟ آیا فقط مسئله کمبود برخی اقلام دارویی است؟

مردم صحبت‌های دیگری هم دارند. جدای از کمبود سرم و برخی داروهای خاص، کاربران از برخی مشکلات دیگر هم سخن گفته‌اند. وقتی به لیست پرتکرارترین سازمان‌ها و نهادها در این گزارش نگاهی می‌اندازیم، نام سازمان تامین اجتماعی در جایگاه چهارم خودنمایی می‎‌کند.

ماجرای تکرار نام تأمین اجتماعی در شبکه‌های اجتماعی، به سامانه‌ای باز می‌گردد که مدتی است جایگزین دفترچه‌های کاغذی قدیمی شده است. موضوعی که در ابتدا بسیار خوب و در راستای کاهش زحمت بیمه‌شدگان به نظر می‌رسد. واقعیت اما داستان دیگری دارد. بسیاری از کاربران از قطعی گاه و بی‌گاه این سامانه شاکی هستند. موضوعی که موجب سردرگمی، شلوغی بی‌مورد و البته ضرر مالی به بیمه شدگان شود.

موضوع ساده است. وقتی پس از یک صف انتظار طولانی نسخه خود را دریافت می‌کنید، با قطعی سامانه‌ مواجه می‌شوید. در یک طرف جمعی خسته و احتمالاً عصبانی از شلوغی که پشت سر شما منتظر دریافت دارو هستند، از طرف دیگر بیماری که در بیمارستان یا منزل منتظر دریافت داروست. شما هم نمی‌دانید این سامانه چند دقیقه یا چند ساعت دیگر درست خواهد شد.

اینجاست که عطای حق بیمه‌های پرداختی را به لقای آن می‌بخشید و قیمت داروها رو به صورت آزاد حساب می‌کنید. البته شاید برای شما این رقم عدد بزرگی نباشد اما اگر هزاران بیمه‌شده دیگر در همین ساعات قطعی بی‌خیال استفاده از  آن شوند احتمالا میلیون‌ها تومان سود به جیب سازمان تأمین اجتماعی می‌رود. موضوع البته تنها به زمان قطعی سامانه محدود نمی‌شود و آن طور که برخی کاربران فضای مجازی نوشته‌اند، گاهی داروخانه‌ها به کد ملی و استعلام آن توجهی ندارند و مبلغ را آزاد حساب می‌کنند.

مشکلات سامانه تأمین اجتماعی اما سرنخ‌های بزرگتر و پیچیده‌تری هم دارد. برخی کارشناسان در دسترس نبودن‌های مکرر انواع و اقسام سامانه‌های تازه تأسیس، خصوصاً در حوزه درمان را اتفاقی عمدی می‌داند. آنها می‌گویند بر اساس برخی شواهد و اظهارات کاربران در سامانه‌های ضروری زندگی مردم، پشت پرده‌ای فراتر از موضوع سود تأمین اجتماعی از قطعی چند ساعتی سامانه‌ دارد.

شفاف شدن فرآیندهای درمانی و تأمین دارو ضرر بزرگی را به مافیا و سودجویان این حوزه می‌زند. آنها بهترین راه را در بدنام کردن فرآیندهای الکترونیکی میان مردم یافتند. گزارش مرکز پژوهشی بتا نشان می‌دهد حدود 80 درصد کاربران از این سامانه ناراضی هستند و این موضوع می‌تواند به نابودی یا تغییر شکل اجرای این تصمیم منجر شود. موضوعی که حتماً مورد علاقه مافیای تأمین دارو است.

اکنون با روی کار آمدن دولت جدید و استقرار شخصیت‌های جدید در مسند وزارت، تلاش‌ها برای کسب رضایت مردم و نشان دادن تفاوت آغاز خواهد شد. طبیعتاً بخشی از این تلاش‌ها به تصمیماتی سریع برای جلب رضایت مردم اختصاص خواهد داشت که به خودی خود بد نیست اما بیم آن می‌رود این تصمیمات توسط گروه‌های ذی‌نفع به سمت نادرستی هدایت شود.

مبارزه با فساد از شعارهای اصلی دولت جدید است که بی‌شک تحقق دولت الکترونیک یکی از زیرساخت‌های اصلی آن است. متضرران احتمالی تحقق دولت الکترونیک که در طول‌ سالیان دراز سودهای کلانی به جیب زده‌اند، اکنون توانایی دارند هر تلاشی را برای توقف یا اجرای ناقص دولت الکترونیک ساماندهی کنند. ضربه زدن به حیثیت و کارآمدی سامانه‌های الکترونیکی یکی از فعالیت‌های احتمالی آنهاست.

انتظار می‌رود وزرای جدید، خصوصاً در وزارتخانه‌های کار و رفاه اجتماعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی توجه ویژه‌ای به دولت الکترونیک و تلاش‌ها برای مخالفت جلو و پشت پرده با آن داشته باشند. دعوای موافقان و مخالفان گسترش سامانه‌های برخط یکی از چالش‌های کمتر رسانه‌ای شده است که سال‌های آینده صف‌بندی جدیدی در مدیریت کشور ایجاد خواهد کرد.

معاون بیمه سلامت: 25 درصد نسخه‌ها الکترونیکی است/ تا پایان مهرماه تمام نسخ الکترونیک می‌شوندتأمین اجتماعی برای اجرای" نسخه الکترونیک" مشوق‌های جدید در نظر گرفت

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان غذا و دارو سازمان تامین اجتماعی ویروس کرونا سازمان غذا و دارو سازمان تامین اجتماعی دولت الکترونیک تأمین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۷۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد

به گزارش پارس نیوز، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

منبع : مشرق

دیگر خبرها

  • سازمان تامین اجتماعی در تحقق شعار سال نقش کلیدی دارد
  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • ضعف فرانسه در تامین امنیت هوایی المپیک پاریس
  • چرا لاماری ایما هیبرید (HEV) ارزش خرید دارد؟
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟